شلتوک همان طور که می دانید لایه اولیه روی برنج است و شالیکاران برای رسیدن به دانه های برنج سفید که برای مصرف به دست ما می رسد ، باید پوسته اولیه برنج که شلتک نام دارد را به وسیله آسیاب های سنگی و یا یکسری دستگاه های خاص کوبیده و جدا کنند.
شلتوک دارای طبیعت گرم و خشک است و می توان آن را به صورت های مختلف استفاده کرد.
ترکیبات طبیعی موجود در شلتوک
شلتوک و در نتیجه تمام ترکیبات آن ازجمله دمنوش و عرق آن ؛ منبع خیلی خوبی از ویتامین های گروه B مخصوصا B1 هستند که این ویتامین ها از سری ویتامین های مهم و ضروری برای حفظ سلامت بخش های مختلف بدن و موها می باشند.
همچنین این گیاه دارویی موادی نظیر آهن ، منیزیم ، فسفر ، پتاسیم ، روی ، مس ، منگنز ، سلنیوم ، فیبر و اسید های چرب ضروری را نیز در خود جای داده است.
خواص عرق شلتوک
- تقویت موی سر و جلوگیری از سفید شدن و ریزش آن
- زیبایی و چاقی صورت
- لاغر کننده
- رفع یبوست
- درمان دیابت و قند خون
- رفع کم خونی
- تقویت حافظه
- درمان پوکی استخوان و سرطان
- تقویت پیاز مو و رویش مجدد مو
- کمک به عملکرد صحیح قلب به دلیل داشتن ویتامین ب1
- افزایش توانایی مغز
- رفع احساس خستگی
- رفع سردرد و گیجی
- درمان زود رنجی افراد
- تسکین التهاب ناشی از آلرژی
- رفع کننده کم اشتهایی
- کمک به ترمیم زخم های موجود در پوست
- رفع چین و چروک پوست
- کمک به تقویت مو و پوست سر
- حجم دهنده موی سر
- ترمیم زخم ها روی پوست
روزانه 2-3 بار به اندازه 20-40 قطره از عصاره این ماده را می توانید مانند کرم های معمولی روی پوست خود زده و برای شادابی پوست و رفع چین و چروک آن مصرف نمایید.
یک ساعت قبل از به حمام رفتن به همین مقدار روی پوست سر خود بریزی و ماساژ دهید.
عوارض احتمالی مصرف زیاد :
- امکان حساسیت و آلرژی
- نامناسب و وخیم کننده برای زخم معده و روده و کولیت روده
- خفه کننده افرادی که مشکل بلع دارند
- در دوران بارداری وشیر دهی مضر است
دیدگاه خود را بنویسید