تره گیاهی است که جزو خانواده پیاز و سیر به حساب می آید. ساقه های سبزه تیره این گیاه بسیار شبیه به پیازچه است و دارای طعمی ملایم و شیرین و همچنین بافتی خامه تر است.
تره جزو سبزیجات کم کالری به شمار می آید و تا حد زیادی به کاهش وزن کم می کند.
تره مشابه ساقه های پیازچه است با این فرق که مانند پیازچه پیاز ندارد و فقط ساقه است. گفتنی است که طبع تره همچون ترب و پونه گرم است.
خوردن تره تا حد زیادی نفخ شکم را از بین می برد و به درمان هموروئید یا بواسیر کمک می کند.
تره دربردارنده كاروتن، ويتامين B1, B2, C و همچنین املاح معدنی از قبیل كلسيم و آهن می باشد. این گیاه ارگانیک به خاطر دارا بودن منيزيم از بيماری سرطان ممانعت نموده و خواص پني سيلين آن برای دستگاه ريوی بسیار سودمند می باشد.
انواع تره موجب پایین آمدن فشار خون شده و استفاده از آن جهت درمان عفونت ها، مفید واقع می شود.
خوردن تره پس از غذا، از ترش كردن جلوگیری می کند و از نظر خواص غذایی و شفا و درمان بسیار مشابه سير و پياز می باشد. علاوه بر آن، خوشبو کننده دهان، برطرف کننده يبوست، برطرف کننده اضافه وزن و چاقی، تسكين دهنده درد مفاصل و نقرس رفته، تحریک کننده ميل جنسی، افزایش دهنده خون قاعدگی، ادرار آور و افزایش دهنده میزان لطافت پوست است.
فواید درمانی گیاه تره
- رفع سوء هاضمه
- ضد چاقی
- درمان تصلب شرایین
- خلط آور
- ضد نقرس
- درمان یبوست
- حاوی مواد مغذی
- ارتقا سلامت قلب
- سم زدایی پوست
- محافظت از آفتاب
- رشد مو
- کاهش التهاب مزمن
- سلامت استخوان
- جلوگیری از ابتلا به سرطان
- بهبود بینایی
- تنظیم کلسترول
- دفع سموم کبد
- از بین برنده سودا
- تقویت مزاج
طریقه مصرف: پس از هر وعده غذا یک استکان میل گردد.
موارد مصرف تره
- گیاه تره: جهت درمان نمودن تبخال 30 گرم گياه تره خشک را در 500 سیسی آب جوشانده و سپس تبخال را با آن شستشو دهید.
- شربت تره جهت درمان برونشیت، گرفتگی صدا، زكام، سرفه و کلیه اختلالات حاد دستگاه تنفسی استفاده می شود.
- جوشانده تره موجب رفع ذات الریه می شود و علاوه بر آن، به برطرف نمودن رسوبات ادرای کمک شایانی می کند.
- له كرده تره را جهت درمان كهیر و رفع خارش بر روی پوست قرار می دهند، این مخلوط در صورتی که با سماق مخلوط شود، موثرتر عمل می کند.
- خوردن تره در صورتی که در سركه پرورده شده باشد، به دفع سنگ كیسه صفرا و تورم طحال کمک زیادی می کند.
- ضماد یا مرهم تخم تره را به منظور معالجه کک و مک، درمان پیسی و همچنین تسكین دردهای عصبی استفاده می نمایند.
موارد منع مصرف:
خوردن بیش از اندازه تره در شب موجب پريشانی در خواب می شود.
دیدگاه خود را بنویسید